Autor: 021.rs

Novi Sad
17.08.2021.
14:41 > 15:59
Pitanje razvoja Novog Sada u budućnosti jedno je od najvažnijih sa kojima se suočavaju građani, ali i predstavnici vlasti.
  • Gabri

    18.08.2021 09:19
    može i gore
    Jeste urabanistički haos, ali još uvek nije sve izgubljeno, još uvek NS ima prepoznatljiv izgled, barem ja tako mislim. Meni se svidja Novo naselje, samo što teško mogu da nadjem stan da ga kupim, pomaže mi solis nadam se da ćemo konačno da kupimo nešto tamo. To naselje je ostalo kao što je bilo, nema nadogradnji. Svisjaju mi se i Limani, ali tamo je preskupo, i tamo nema previše urbanističkih silovanja. A kako može da bide gore, može se videti na primeru Beograda, Vračar više ne liči na sebe, isto tako i neki delovi Zvezdare
  • bora

    18.08.2021 06:32
    nadogradnja
    Napravite anketu o nadogradnjama i kvalitetu nadogradnja u NS.Da li
    postoji neka nadogradnja da je kvalitetna?
  • srba

    18.08.2021 01:58
    Meni samo nije jasno zašto bi iko normalan kupio stan recimo na Novoj Detelinari? Sve dok ljudi kupuju neko će da gradi.
  • Mister No

    17.08.2021 20:35
    Promena dozvoljene spratnosti u urbanistickim planovima je dovelo do toga da su zgrade u nizu razlicite visine, pa Novi Sad izgleda kao neka krezuba baba.
  • casovnicar

    17.08.2021 20:16
    anketa
    Ovu anketu je trebalo sproveti pre 20 godina, kad je pocelo urbanisticko unistavanje Novog Sada
  • Đura

    17.08.2021 19:14
    Naravo da smo saglasni. Nama grad ne vode oni koji su birani na izborima već investitori i tajkuni. Napravil su od grada urbanističku džunglu. Limani i Novi Naselje su primer kako je da je pameti i poštenja Novi Sad trebao da izgleda. Komunisti su dali domaći zadatak ovim novokomponovanim političarima koji zbog novca dozvoljavaju ovakvu gradnju. Nema nama lagodnog života dok god grad vode oni koji pod razvoj grada podrazumevaju samo beton, ciglu, malter, stiropor i asvalt. I dok god Novi Sad ne počne da se razvija više u širinu nego u visinu.
  • Sesil

    17.08.2021 19:05
    Još je gore od ovih komentara.
  • nina ns

    17.08.2021 18:29
    betonsko ruglo
    Potpuno se slazem sa komentarima koje ste objavili (npr. Ljilja, Petar, Jadranka…) Evo I mog misljenja o svemu iz licnog iskustva:
    Imala sam nameru da prodam kucu, kupim manju sa manjim placem, ali to je nemoguca misija, ali necu sad o tome. Naravno, krenulo je ludilo sa investitorima I nihovim ponudama. Ono sto oni nude uglavnom su stanovi koje ce izgraditi na nekoj drugoj lokaciji ili na mojoj. I tu je pocelo moje obilazenje lokacija, zapocetih zgradica I pregledanjem tlocrta buducih stanova. Obilazila sam I lokacije koje su vec useljene jer sam zelela da vidim kako izgleda prostor oko objekta. Zavrsene, zapocete ili tek predstavljene nacrtima sve su po necemu identicne: oko zgradice poneka garaza, parkinzi I beton. Eventualno neka zardinjera, zanemarljivo.
    Sto se tice stanova ne nude ono sto je nakada bilo normalno: ostavu, podrum, tavanski prostor… Gde cu, na primer, da parkiram bicikl?
    O debljini zidova, zvucnoj izolaciji besmisleno je I pricati. Verovatno ce cuje svako povlacanje vode u toaletu iz susednog stana a mozda cak I kad komsije malo glasnije dele intimne trenutke. Mokre fleke po zidovima, nesto nekom procurilo?
    Zivim na Telepu koji je jos uvek human, tj kuce su pune zelenila. Ali kako su krenuli investitori sve ce se ubrzo pretvoriti u betonskao ruglo. Pratim stil gradnje debljinu zidova, izolaciju… Totalna katastrofa!!!! Toliko od mene, bas sam se raspricala :)
  • Komša

    17.08.2021 17:51
    Nije u redu
    I u Petrovaradinu katastrofa zgrade prave do pešačke staze i dok traju radovi idite okolo ili prwko puta. Kakve mi veze imamo što neko pravi zgradu njegova stvar al rođa nam zatvorio ulicu. Bez parkinga sa ulične strane a ima lokale. Gde će da stanu mušterije na ulicu naravno i 4 žmigavca pa ga obilazi.
  • XXI vek

    17.08.2021 16:45
    Kada će više neparna strana Bulevara Kralja Petra I, od broja 23 do broja 97 dobiti propisan i redovan trotoar? Zašto smo mi građani drugog reda?
  • SrBa

    17.08.2021 16:42
    Nego
    Šta nego smo saglasni. Kojekakvi nadzori tipa Cvijo, Bajo i ostali doveli su do toga da se osim zgrada do zgrada puštaju i neispravne zgrade, gde se stanovi samozapale, neispravni liftovi,...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna